Tillbaka
Om Kit Kat

    Stamtavla | Start |  


 

Finnbogårdens Kit Kat

Ras

Border Collie

Född

januari 2009, Reg.nr. V1156/09

Vikt

ca 12,5 kg vid 8 månader

mkh

?

Färg

Trefärgad, långhårig

HD/AD

Ej testad

Öga

UA valp

Far

Gk Vallhpr SAgCh SAgCh(hopp) DkAgCh DkAgCh(hopp) IntAgCh All Trade Flower Power Elvis

Mor

Gk Vallhpr SAg(hopp)CH Somollis Smilla

 

Stamtavla

Uppfödare

Maria Olsson Knutas, Kennel Finnbogården

Sagan om Kit Kat

Mamman till denna tik, Smilla har jag umgåtts med väldigt mycket. Hon ägs nämligen av en mycket god vän som jag lärde känna redan 2001, Maria OK. Smillas mor Maja har lämnat många fina hundar jag träffat och var även hon en trevlig agilityhund. En valp efter Smilla var för svår att avstå...

Kit ska bli gosehund, vallhund och agilityhund om allt löper på efter planerna. Man kan tro att husse skulle ha en del emot en till hund i flocken eftersom det redan finns en stor del hundar här, men icke. Han är lika nyfiken som mig på vad det ska bli av denna lilla sötnos. Se film nedan.. ;)

Kit i skogen december 2009

 

Träning

Kit har blivit 12 månader och vår träning går till största delen ut på att bygga upp samarbete och förtroende. Att hon ska kunna fungera i vardagen. Kit är en otroligt glad, orädd, arbetsvillig och trevlig hund. Det är egentligen inga problem med Kit. Hon ser livet som det roligaste som finns och varje tillfälle att få gosa och leka som en extra krydda.

Agilitygrunder har vi börjat med. Targetträningen går bra. Vi har också jobbat med hopphinder, däck och tunnlar på samma sätt som jag beskriver i min agilitybok. Slalomträningen påbörjades i januari 2010.

Kit har motor så det räcker och jag tror att hon kommer att bli en kanonjycke om det fortsätter såhär!

 

 

Om namnet Kit Kat

Något namn hade inte Kristian och jag kommit på när vi hastigt och lustigt bestämde oss för att skaffa valp. Efter lite funderingar kom vi fram till att en av Kristians favoritserier som yngre var "Knight rider". I den serien finns det en outtröttlig och smidig bil, som kan hoppa med hjälp av sin "Turbo Boost". Bilen besitter en hög intelligensnivå och andra extrema egenskar och heter Kitt. Med tanke på att jag älskar choklad så blev namnet "Kit Kat" givet eftersom hon var liten som en katt när vi förälskade oss i henne!

 

Video

Se film när husse förstår att han ska bli husse! Lyssna också på Mats kommentar. Både Maria och jag ville ju ha en valp var, men det hade inte hussarna förstått- ännu! :)

 

Kit tar däcket 12 veckor gammal!!!

 

HOT! KIT LEKER CRATE GAMES!!!

Kit 12 månder gammal

 

Kit 7 veckor och söt som få. Foto: Jenny Damm www.lotuseducation.se

 

!KitKat-design Veronica

Relaterade länkar:

 

 

Till sidans topp