Tillbaka
Agility

Stamtavla  | Om Femme   | Start |    

 

Öbetets Femme

Meriter

Agility 3, cert + finskt cert jan 2010

 

Hopp 3, cert

 

SM-brons i lag med No Limit 2010

Uppfödare Joel Svensson,Kennel Öbetets

Femme och agility

Femme är otroligt ekonomisk i sin hoppteknik och ödslar lite tid i luften. Detta gör att hon trots att hon ser ganska långsam ut har presterat fina tider, Förhoppningsvis kommer trycket att öka på tävling 2010 när vi samlat på oss mer erfarenhet och rutin.

Femme är den enklaste hund jag tränat agility med och är helt olik Excel på banan. Femme läser banan på ett exemplariskt sätt och är smidig som en liten räv. Femme har dock fått en helt annan utbildning än mina andra hundar och jag lagt mycket tid på enskilda hinder. Detta har gjort att hon är hindersäker men att vi måcte jobba mycket med "släppet".

År 2009 var framgångsrikt och Femme klassade upp sig till hopp 3 och Agility 3 från ettan och tog cert i båda klasserna.

Ett missöde med gungan gjorde tyvärr att jag tvingades börja om med gungträningen i april 2009. Det har kostat massor med tid och tyvärr är hon inte helt 100 på nya gungor. Men det blir förhoppningsvis bättre med tiden. Jag ser förbättringar hela tiden.

Jag tycker framtiden känns ljus med Femme och jag ser fram emot att lära känna henne bättre på banan. Självklart hoppas jag att mitt jobb med denna hund ger resultat i långa loppet. Hon har helt klart potential att prestera på toppnivå- men ännu är det en bit kvar!

Här nedan finns en film på Femme i Januari 2009 när vi tar vår första pinne i hopp 1. Vill du se fler filmer på Femme kan du gå in på videosidan!

Film av Helena Holm:

 

 

 

Snygg hund tar slalom! Foto: Petra strand

NYHETER

SM-brons till laget No Limit där Femme var inhoppare!

Vill du se video på Femme i Finland?

Klicka här!

 

Foto:http://www.ingosfoto.se/

Femme har en helt egen stil i starten


Relaterade länkar:Femme äter Precept Plus från Lupus Foder AB med stor aptit för att kunna bygga muskler och hålla sin päls blank och fin.