Tillbaka
Om Femme

 Stamtavla |  Agility  | Start |     


 

Öbetets Femme

Ras

Border Collie

Född

23 januari 2007, Reg.nr. REGV1156/07

Färg

Svart och vit, långhårig

HD/AD

ej testat

Öga

ej testat

Far

Gk Vallhpr Jack

Mor

Gk vallhpr Akersborgs Mist

Agility

se sida

Uppfödare

Joel Svensson,Kennel Öbetets

Sagan om Femme

Första gången jag såg Lyn, Jaran Knives (Akersborgs kennel) tik blev jag helt såld! Sättet hon såg på djuren fick mig att bli helt fashinerad! Lyn har vunnit CCS (EM fårvallning) fyra gånger (-00 -01- 02- 04). Vilken vallhund!

2006 åkte jag och tittade på SM i fårvallning. Där fick jag syn på Jack och mina valpplaner började väckas till liv! Jack var en hund som föll mig i smaken direkt och det gick inte många dagar innan jag började söka på "Jack" på nätet och hittade Joel Svenssons hemsida!

Som av en slump skulle Jack para Mist, som är Peries hund (Joels sambo). Det första som slog mig var Mists blick på bilderna och sedan såg jag stamtavlan! Det visade sig att Mist var en äkta "Akersborgare"!! Hon visade sig vara ett resultat av många fina vallhundar jag fått den stora glädjen att träffa. Mists mor är Tussi som är en annan tik jag såg på Akersborg och mormor är Lyn! Det var en kombination jag verkligen ville ha och jag beslöt mig för att skaffa en liten Femme!

Vallningen för mig och Femme ligger väldigt mycket på is. Har dock anmält mig till en kurs i sommar och mitt mål är att få Femme godkänd på VP.

Om namnet Femme [Fem]:

De som känner mig väl vet att jag gärna leker med ord! När jag skulle komma på namn klurade jag länge och väl.. En kväll kom jag på att detta skulle bli min femte hund i raden.. Då slog det mig också att "Femme" betyder kvinna på franska! Namnet hade faktiskt allt jag ville! Tvåstavigt, enkelt att säga, liknar inget kommando och har dessutom en klurig baktanke! Man uttalar dock inte "Femme" som fem, men som [Fam] på franska, men det struntar jag i!  :D

Foto: Petra Strand

Foto: Petra Strand

 


Femme äter Precept Plus från Lupus Foder AB med stor aptit för att kunna bygga muskler och hålla sin päls blank och fin.


Till sidans topp